Aktywny TiM, czyli Ty i My Razem

Grupa nieformalna TiM wraz z Fundacją pn.”WIIR” realizuje projekt pn. „Aktywny TiM, czyli Ty i My Razem” na rzecz osób niepełnosprawnych. Prowadzimy warsztaty podczas których tworzymy prace plastyczne, aktywnie spędzamy czas wolny. I tak w dniu 10.10.2018 roku podczas środowych warsztatów Grupa TiM wraz z Fundacją pn.”WiiR” przygotowała zajęcia w Lokalnym Ogrodzie Społecznościowym. Uczestnicy w pierwszej kolejności zajęli się zadbaniem o altanę, a także o teren przyległy. Damski duet zajął się uporządkowaniem altanki, miejsca stworzonego przez osoby niepełnosprawne dla osób niepełnosprawnych i mieszkańców. Natomiast męskie grono w ekspresowym tempie posadziło krzewy i drzewka. Nawet trawa w kostce brukowej nie została pominięta. Solidna praca została wykonana przez naszych uczestników. To dzięki nim osiedlowy LOS jest zadbany. Dziękujemy.

Ponadto mając energię i siłę uczestnicy skorzystali z przyległej siłowni i aktywnie spędzili czas na zabawach i grach ruchowych.

Spotkanie zakończono w piłkarskim stylu i świetnych humorach.

Natomiast w dniu 24.10.2018 roku odwiedziliśmy sąsiednie miasto Kęty gdzie uczestniczyliśmy w seansie filmowym w Domu Kultury. Poniżej przedstawiamy krótką recenzję fotograficzną

#fiomalopolska

#fiomalopolskalokalniepoludnie

FUNDACJA NA RZECZ WSPARCIA, INTEGRACJI I ROZWOJU OSÓB