DZIEŃ AKTYWNEGO SENIORA

II edycja Andrychowskich Targów Seniora przeszła już do historii. Obecność ponad 20 wystawców oraz ogromne zainteresowanie ze strony zwiedzających nie tylko z gminy Andrychów, potwierdziło rangę tego wydarzenia jako ważnej i cenionej inicjatywy wspierającej rozwój i samorealizację osób po 60 roku życia.
Ważnym atutem targów był bardzo szeroki zakres zaprezentowanych produktów i usług. Zróżnicowany zakres tematyczny odpowiadał potrzebom dzisiejszych seniorów, u których zauważa się chęć samodoskonalenia i zagospodarowania czasu wolnego. W gronie wystawców pojawiły się firmy oraz organizacje pozarządowe działające na rzec osób starszych m.in. Stowarzyszenie MANKO, Stowarzyszenie UTW, Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich i inne. Targi zapewniły gościom możliwość skorzystania z badań profilaktycznych, m.in. bezpłatne badanie wzroku, słuchu, poziomu cukru, analizy składu masy ciała a także porad podologicznych, dietetyka czy kosmetyczki. Wyjątkowo ciekawą ofertę zaprezentował Ośrodek Pomocy Społecznej promując m.in. Kartę Seniora, Kopertę życia oraz Małopolski Tele Anioł – innowacyjny projekt dla osób starszych.

Dziękujemy wszystkim wystawcom.

Do zobaczenia w 2019 roku.

FOTO GALERIA