Dzień Aktywnego Seniora

Fundacja na Rzecz Wsparcia, Integracji i Rozwoju Osób oraz Rodzin Potrzebujących pn. „WIIR” rozpoczęła przygotowania do organizacji Dnia Aktywnego Seniora na terenie Naszej Gminy jako kontynuacja Andrychowskich Targów Seniora.

Tym samym pragniemy zaprosić Seniorów do odwiedzenia w dniu 6 października b.r. Miejskiego Domu Kultury w Andrychowie przy ul. Szewskiej 7 w godzinach od 10.00 do 14.00. Podczas wydarzenia chcielibyśmy zaprezentować szeroką gamę form aktywnego spędzania wolnego czasu i dbania o własne zdrowie w sposób najbardziej odpowiadający indywidualnym potrzebom Seniorów. Zostaną zaprezentowane możliwości wykorzystania wolnego czasu, wdrożenia zdrowego stylu życia i zdobywania wiedzy w obszarze poprawy jakości własnego funkcjonowania. Jaka podpowiada ekspert ds. osób starszych Miejskiej Rady Seniorów w Andrychowie Pani Jolanta Pstrowska -” jaka będzie nasza starość w dużej mierze zależy od nas samych, czyli nie tylko od genów, ale również od stylu życia i naszego nastawienia psychicznego”.

Organizatorzy zapraszają firmy działające na rzecz Seniorów do zaprezentowania swojej oferty.

Mile widziane są produkty i usługi, które wpływają na jakość życia osób starszych. Dzień aktywnego Seniora to czas poświecony na zdobywanie wiedzy podczas wykładów, warsztatów m.in. ruchowych, artystycznych, zdrowego odżywiania. W trakcie trwania Targów będzie można skorzystać z wykonania badań profilaktycznych, konsultacji i porad specjalistycznych.

Dzień Aktywnego Seniora – II edycja Andrychowskich Targów Seniora, które odbędą się w dniu 6 października 2018 r. w Miejskim Domu Kultury w Andrychowie przy ul. Szewskiej 7.

TARGI 2018

TARGI SENIORA 2018 regulamin