KARTKA BOŻONARODZENIOWA DLA SENIORA OD ANIOŁA

W związku ze zbliżającym się niezwykłym świątecznym czasem Fundacja na Rzecz Wsparcia, Integracji I Rozwoju Osób oraz Rodzin Potrzebujących pn. WIIR w Andrychowie zwraca się z ogromną prośbą o przyłączenie się po raz trzeci do akcji społecznej pn. „Kartka Bożonarodzeniowa dla Seniora od Anioła”. Do współpracy zapraszamy dzieci, młodzież, Seniorów oraz wszystkich tych, którzy chcieliby wziąć udział w tym przedsięwzięciu świątecznym.

Lęk, samotność i destabilizacja to emocje jakie na co dzień towarzyszą osobom starszym. Członkowie Fundacji WIIR oraz wolontariusze postanowili zainicjować po raz trzeci akcję pisania kartek do osób starszych, samotnych zamieszkałych na terenie Gminy Andrychów. Celem akcji społecznej ma być przede wszystkim poczucie wsparcia jak również podarowanie naszym Seniorom odrobiny radości na ich twarzy.

Dziś w dobie cyfryzacji, zapomnieliśmy pisać karki bożonarodzeniowe do rodziny, znajomych, przyjaciół dlatego chcielibyśmy wrócić do tej tradycji i pokazać, że każdy z nas może zrobić taką kartkę niewielkim kosztem. Wierzymy, że ludzie z sercem, zwłaszcza dzieci potrafią zmieniać świat i wywołać radość na twarzy osamotnionego Seniora.

Poniżej kilka wskazówek dla osób zainteresowanych przyłączeniem się po raz trzeci do akcji społecznej: „Kartka Bożonarodzeniowa dla Seniora od Anioła”:

1. Kartkę należy wykonać własnoręcznie dowolną techniką.

2. Zastanów się do kogo ma ona być zaadresowana ( do Seniora czy Seniorki) i zaznacz na kopercie.

3. Napisz kilka pozytywnych słów wsparcia oraz życzenia bożonarodzeniowe dla Seniora/ki, który jest samotny podpisując tylko swoje imię, np. Aniołek – Marcin, Aniołek Jasiu itp.

4. Kartki mogą być pisane zarówno przez osoby dorosłe, jak i dzieci.

5. Zapakowane kartki w kopertę prosimy dostarczyć na adres Fundacji WIIR ul. Starowiejska 22 b – lokal 213, 34-120 Andrychów najpóźniej do 17.12 2018r.

Tak niewiele, a tak wiele…

Dziękujemy